CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
LICZBA PORCJI: 3
SKŁADNIKI:
- 1 biała cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 L bulionu warzywnego
- 500 ml passaty pomidorowej bez cukru
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- sól, pieprz
- 100 g kaszy gryczanej
- świeża bazylia
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 20 g olej kokosowy
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. W garnku rozpuść łyżkę oleju kokosowego, a następnie przesmaż na nim cebulę (ok. 5 minut), a następnie dodaj także czosnek i smaż jeszcze ok. 5 minut, pilnując, aby czosnek się nie spalił.
- Dodaj suszony tymianek oraz majeranek, a także kaszę i smaż całość 5 minut.
- Dolej do garnka bulion i passatę pomidorową. Duś całość ok. 15-20 minut, aż kasza będzie miękka.
- Po tym czasie dopraw zupę solą i pieprzem.
- Podawaj ze świeżo posiekaną bazylią i kleksem z jogurtu naturalnego.
Energia: 880
Białko: 30,5
Węglowodany: 141,8
Tłuszcze: 28,8
ŁG: 52,6
WW: 12
W porcji
Energia: 293,3
Białko: 10,2
Węglowodany: 47,3
Tłuszcze: 9,6
ŁG: 17
WW: 4